INFOBIRO: Publikacije
Praznik u Sarajevu

DANI,

Prvi put poslije rata ovih dana gradani Sarajeva, potaknuti tramvajskim masakrom nevinoga mladica, trznuli su se iz socijalne i politicke apatije i manifestirali nešto od same esencije urbaniteta i demokracije: solidarnost, zahtjev za sigurnošcu, osviještenost pred vlašcu, u vidu sasvim artikuliranog zahtjeva za ostavkama. Kako je reagirala vlast grada?

Praznik u Sarajevu

Autori: IVAN LOVRENOVIĆ

Vlada Samira Silajdžica objavljuje u novinama saopcenje zbog kojega ce ostati zauvijek upisana u crnu knjigu demokracije Sarajevski dogadaji proteklih petnaestak dana zgusnuli su se u nekakav vrlo neobican simultanitet: od krvavih ulicnih zlocina (kojima kao da nema kraja) do glamuroznoga podsjecanja na Olimpijadu '84; od medunarodnoga evociranja studentske pobune '68. do grcevitoga otpora gradskih vlasti i celnika opravdanim zahtjevima gradana da podnesu ostavke; od alarmantnih saznanja o kri .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.