INFOBIRO: Publikacije
Načelnika ima ko da tuži

DANI,

Uoci najavljenog otvaranja tržnog centra i hotela na Kamberovica polju, u kome ce posao dobiti 1.000 radnika, te livnice koja ce zaposliti još 600 radnika, administracija nacelnika Huseina Smajlovica je pred novim iskušenjem da dokaže legalnost velikih poslova koji su promijenili atmosferu u Zenici. Da li je vec pocela izborna utrka?

Načelnika ima ko da tuži

Autori: ESAD HEĆIMOVIĆ

"Kantonalno tužilaštvo u Zenici je obustavilo istragu protiv Huseina Smajlovica, nacelnika Zenice, vodenu na osnovu izvještaja Federalnog MUP-a", rekao je u izjavi za Dane Sead Kožo, glasnogovornik Tužilaštva: "Time je odbacena prijava FMUP-a, podnesena ovom Tužilaštvu prošlog ljeta, da je Smajlovic pocinio zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja u provodenju tendera za izgradnju Privredno-sportskog centra Kamberovica polje." S obustavljanjem istrage stiže i najava da se krajem mjeseca otv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.