INFOBIRO: Publikacije
Kolekcija kojom Bašagić slavi svoju Bosnu slovački ponos!

OSLOBOĐENJE,

Miroslav Mojžita, ambasador Republike Slovacke u Bosni i Hercegovini: "Biblioteka Safvet-bega Bašagica u Bratislavi je spomenik svjetske pismenosti i pod zaštitom je UNESKO-a. Ona je ponos Slovacke i njeni eksponati su neprocjenjivi biseri. Bašagicevu biblioteku cuvamo bolje od svih ostalih biblioteka u Slovackoj"

Kolekcija kojom Bašagić slavi svoju Bosnu slovački ponos!

Autori: ŠEFKO HODŽIĆ

U maju ove godine u Kulturnom centru Republike Slovacke u Rimu bice otvorena izložba knjiga i rukopisa jedne od najpoznatijih svjetskih kulturnih institucija Biblioteke Safvet-bega Bašagica iz Bratislave. Razumije se, mjere obezbjedenja ce biti maksimalne, jer nijedna knjiga ili rukopis, naprosto, ne smiju biti nikako ošteceni, a kamoli ukradeni, jer kad bi, ne daj Bože, samo jedan rukopis nestao, niko ne bi znao procijeniti štetu. "Biblioteka Safvet-bega Bašagica u Bratislavi je spomenik svjets .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.