INFOBIRO: Publikacije
EVROPA- IZDAJA?

OSLOBOĐENJE,

U okviru manifestacije "Mjesec Bosne i Hercegovine u Ceškoj Republici", velikog projekta ceškobosanske kulturne razmjene, održat ce se i književni seminar "Literatura pod opsadom i u egzilu", na kojem ce u ime Društva pisaca BiH ucestvovati knjižcvnici Nedžad Ibrišimovic, Marko Vešovic, Ivan Kordic, Izet Sarajlic i Zlatko Topcic. SLOVO donosi tekst koji ce tom prilikom procitati akademik Izet Sarajlic.

EVROPA- IZDAJA?

Autori: IZET SARAJLIĆ

Smatrajte da sam uvod u ono što želim reci vec rekao. Ne znam naime, imam li dovoljno papira za referat, a sem toga svaki cas u susjednu zgradu može doci tehnološka voda, a ja sam kuci jedini tad koji se izvještio u donošenju vode. Usto nije da nije, ponekad me kao akademika puste i preko reda A, bogami, može i zapucat. Ako ne locu svoju rakiju i ne siluju muslimanske djevojcice cetnici nemaju šta drugo da rade nego da ubijaju civile. Tako ih ucila njihiova slavna epika i njihova slavna istorija .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.