INFOBIRO: Publikacije
BLIFF: CELULOIDNI SPOMENIK DODIKOVOM “GLAMUROZNOM” PROVINCIJALIZMU

SLOBODNA BOSNA,

Spektakularno najavljivan i izdašno finansiran od vlasti MILORADA DODIKA (1,3 miliona maraka!), prvi Banjalucki internacionalni filmski festival koji se, nakon sedam dana trajanja, završava 9. maja, predstavljao je otužnu smotru vec videnih filmskih hitova kombiniranih sa nadmenim provincijskim “glamurom”; naša novinarka piše kako je “mali Ðokica” (Dodik) zamislio “svjetsku filmsku afirmaciju Republike Srpske”

BLIFF: CELULOIDNI SPOMENIK DODIKOVOM “GLAMUROZNOM” PROVINCIJALIZMU

Autori: MIRHA DEDIĆ

Banjalucki Internacionalni filmski festival (BLIFF), koji se održava od 2. do 9. maja, zamišljen je kao “sedmodnevni spektakl filmskih dogadaja koji ukljucuju projekcije vrhunskih domacih i stranih filmova u takmicarskom i revijalnom programu”. Festival koji je pompezno danima ranije najavljivao i sam premijer RS-a Milorad Dodik i hvalisao se da ce u Banju Luku “dovesti” svjetsku filmsku elitu, pretvorio se u pravu palanacku filmsku smotru u koju je “skršeno” 1,3 miliona KM! CRVENI TEPIH ZA DODI .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.