INFOBIRO: Publikacije
Trovači pravoslavne duše

DANI,

Srbija je, za razliku od BiH, potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s EU, no upravo je SSP postao najvecim predmetom spora u predizbornoj kampanji. Zbog potpisa, "rodoljubi" su oblijepili Beograd fašistickim plakatima, pozvali Srbiju da glasa za radikale i Vojislava Koštunicu, a Borisa Tadica i Božidara Ðelica osudili na smrt!

Trovači pravoslavne duše

Autori: TAMARA NIKČEVIĆ

Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, umjesto zasluženih pohvala, predsjedniku Srbije Borisu Tadicu donijelo je samo nevolje. Svega dan ili dva nakon pa rafiranja dokumenta, Beograd je bio oblijepljen plakatima na kojima su, na jednoj polovini, predsjednik Tadic i vicepremijer Božidar Ðelic, a na drugoj - Puniša Racic, radikal iz Crne Gore, koji je 20. juna 1928. u Narodnoj skupštini tadašnje Kraljevine Jugoslavije ubio poslanike Hrvatske seljacke stranke Pavla Radica i Ðu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.