INFOBIRO: Publikacije
Anti)fašizmom do nacionalne dominacije

DANI,

Na svim stranama jednako je prisutna i djelatna viktimizacija, težnja da se svoje žrtve, stradanja i patnje uvecaju, a zlodjela sakriju, a ako se vec sakriti ne mogu, da se proglase zanemarivim uz pomoc eticki komotne a historijsko-faktografski problematicne teze da su ta zlodjela tek sporadicni incidenti a ne rezultat planske politike, kao kod "komšija"

Anti)fašizmom do nacionalne dominacije

Autori: IVAN LOVRENOVIĆ

Nepropisno upokojena, mracna prošlost ima vampirsku osobinu da se vraca, iznova i trajno, i da, trujuci ih, odreduje živote cijelih generacija. Govoreci o našemu svijetu, eksjugoslavenskom i bosanskom, tu su vec dva rata sa svim svojim užasima i posljedicama, s kojima ne znamo što cemo. Iako je od svršetka jednoga prošlo preko šezdeset godina a od drugoga trinaest, i jedan i drugi "življi" su nego ikad, a narocito je indikativno to što cesto izgleda baš kao da su se slili jedan u drugi, kao da j .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.