Svinjsko meso u goveđim narescima

START,

Svinjsko meso u goveđim narescima

Autori: NAIDA KARAHODŽIĆ

Analizom sadržaja konzervi Podravke, Gavrilovica i PIK Vrboveca, na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu je ustanovljeno da u njihovim govedim narescima ima svinjskog mesa. Istom analizom pokazano je da u konzervama proizvodaca Ovako tog sastojka nema. Iako ovaj podatak pokazuje kako se skandalozno krše vjerska i tradicionalna osjecanja pojedinih etnickih i vjerskih grupa, proizvodaci nicim nisu prekršili zakon. Naime, zakon o hrani na nivou Bosne i Hercegovine, donesen tek prošle godine, odobrava .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Historijski arhiv štampe

Besplatne digitalizirane verzije najranije štampe u BiH.

Savremena štampa

Stotine hiljada tekstova iz najznačajnijih publikacija iz BiH i regiona od 2003. do danas.

Istraživanja i analize

Online arhiv istraživanja i analiza nevladinih organizacija iz jugoistočne Europe.

Pretplata

Za pristup cijelim tekstovima i dokumentima pohranjenim u INFOBIRO digitalnoj arhivi, potrebno je da imate pretplatu za korištenje usluga arhiva. Kako se pretplatiti možete pogledati ovdje