INFOBIRO: Publikacije
Svinjsko meso u goveđim narescima

START,

Svinjsko meso u goveđim narescima

Autori: NAIDA KARAHODŽIĆ

Analizom sadržaja konzervi Podravke, Gavrilovica i PIK Vrboveca, na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu je ustanovljeno da u njihovim govedim narescima ima svinjskog mesa. Istom analizom pokazano je da u konzervama proizvodaca Ovako tog sastojka nema. Iako ovaj podatak pokazuje kako se skandalozno krše vjerska i tradicionalna osjecanja pojedinih etnickih i vjerskih grupa, proizvodaci nicim nisu prekršili zakon. Naime, zakon o hrani na nivou Bosne i Hercegovine, donesen tek prošle godine, odobrava .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.