INFOBIRO: Publikacije
Kako su nas pokrali Slovenci

LJILJAN,

U prvoj fazi došlo je do dogovora izmedu slovenske i bosanske grupe o korištenju racuna domacina. Novac je osiguralo preduzece “ RE Invest” iz Ljubljane i DUF ABDS-a. Iako se nema zakonsko pravo, ABDS daje kredit svom radniku Borutu Gorjupu, a novac šalje i “Kmecka družba” iz Ljubljane. Sva ova sredstva dolaze na racun Elme Maslic i Muzafera Imamovica. U drugoj fazi, Maslic i Imamovic sklapaju fiktivni ugovor sa “PM&A Trust”

Kako su nas pokrali Slovenci

Autori: ANES DŽUNUZOVIĆ

Prije nekoliko dana bh. gradane uznemirila je afera na Sarajevskoj berzi: grupa Slovenaca nezakonito je profitirala preprodajom dionica PIF-ova i postala dominantnim suvlasnikom šest PIF-ova. Dakle, osim dobiti, Slovenci su ostvarili suvlasništvo od 17,3 procenta u BIG-u, 16,7 procenata u “Eurofondu 1”, 10 procenata u “Prof Plusu”; 6,6 procenata u “MI-Groupi”; 6,4 procenata u “Osfinu”; 5,6 procenata u Fondu”Naprijed”. Kradi po zakonu Konkretno, suvlasnickom dominacijom u PIF-ovima Slovenci su .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.