INFOBIRO: Publikacije
Društvo pisaca ne radi ništa!

LJILJAN,

U ovoj situaciji, književnik, da bi solidno živio, mora svakog mjeseca izdati jednu knjigu. Jer, 99 posto izdavaca u Bosni ne daje književniku honorar, nego daju knjige pa idi od vrata do vrata prodavati ih... Što je apsolutno ponižavajuce. Istina, ja sam pristao na taj rizik, ali situacija je, zbilja, katastrofalna, pogotovo ako ne pripadaš lobijima, strankama ili politicarima. Ja sam taj iza kojeg stoji samo književno djelo.

Društvo pisaca ne radi ništa!

Autori: ELIRIJA HADŽIAHMETOVIĆ

Vi ste jedan od rijetkih pisaca, koji je clan dvaju udruženja – Društva pisaca Bosne i Hercegovine i Udruženja književnika Zenicko-dobojskog kantona, ciji ste, ujedno, i predsjednik. Zbog cega ste se odlucili na osnivanje Udruženja književnika Zenicko-dobojskog kantona? MAHMUTEFENDIC: Jednostavan je razlog. Cisto praktican, i na formalnoj i na suštinskoj ravni. U jednom momentu shvatili smo, u Zenici posebno, da ima pisaca koji zbog raznih okolnosti, nesporazuma, pa i zlobe drugih nisu u Društ .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.