INFOBIRO: Publikacije
Milošević je najbolji izraz naših najgorih osobina

DANI,

Naša suradnica je u septembru 1999, neposredno nakon NATO intervencije na Saveznu republiku Jugoslaviju, napravila intervju s bivšim predsjednikom Predsjedništva Srbije Ivanom Stambolicem. Godinu kasnije, 25. augusta 2000, samo dva mjeseca uoci srpske "petooktobarske revolucije", Stambolica su, po naredenju tadašnjeg politickog vrha, pripadnici Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije oteli i vezanom mu pucali u potiljak.

Milošević je najbolji izraz naših najgorih osobina

Autori: TAMARA NIKČEVIĆ

- Gospodine Stambolicu, da li ce srpska opozicija, s obzirom na cinjenicu da djeluje prilicno razjedinjeno, uspjeti da smijeni Slobodana Miloševica? STAMBOLIC: Mnogo je složeno i teško, ali je pravo pitanje. Medutim, pre odgovora, možda bi bilo bolje videti šta se to dogada sa srpskim narodom. Narodu je dogorelo do nokata. Batina kojom je ratnicki mahao po bivšoj Jugoslaviji, zavadajuci se sa svima s kojima je sedamdeset godina živeo, srpskom se narodu vratila kao prosjacki štap. U meduvremenu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.