INFOBIRO: Publikacije
Bosanski Armagedon

START,

Trenutni stepen realizacije zakonodavnih obaveza Hrvatske, na njenom putu ka clanstvu u Evropskoj uniji, mi cemo, ovim tempom rada Vijeca ministara i Parlamentarne skupštine BiH, dostici tek za 50 godina. Jedva nešto više od toga je bilo potrebno da covjek od, 37 metara ili 12 sekundi dugog, prvog leta brace Rajt, dode do Mjeseca. S druge strane, to je tacno onoliko godina za koliko na ovim prostorima buknu najmanje dva rata.

Bosanski Armagedon

Autori: SAMIR ŠESTAN

Centri civilnih inicijativa, ovih dana, su javnost suocili sa katastrofalnim rezultatima dvogodišnje vladavine šestoclane bande, kojoj je, u meduvremenu, amputiran jedan od udova, koji se previše kurcio, pa ga je vlasnik zasad još uvijek manjeg entiteta, koji smatra da se u ovoj zemlji kurciti može samo on, dao odstraniti iz svoje blizine. Ocaj i beznade s kojim su suoceni gradani Bosne i Hercegovine, a koji su samo uvod u ekonomski, socijalni i društveni armagedon, ukazuju se, u svjetlu CCIjevi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.