INFOBIRO: Publikacije
ŠANSA ZA INVESTIRANJE I ZARADU OD HALAL TURIZMA

POSLOVNE NOVINE,

Bosanskohercegovacka Agencija za certificiranje halal kvalitete uspjela je za kratko vrijeme postici zavidne rezultate. O tome svjedoci i veliko priznanje koje je dobila prilikom rangiranja 107 svjetskih halal agencija. Po svim kriterijima, bh. agencija se nalazi u top pet u svijetu, a prva je u Evropi.

ŠANSA ZA INVESTIRANJE I ZARADU OD HALAL TURIZMA

Autori: SVJETLANA NIKOLIĆ

...Do sada je izdala 41 halal certifikat, a u proceduri certificiranja trenutno se nalazi još oko 30-ak firmi. U Agenciji isticu da je interes podjednak i u BiH i Hrvatskoj, a u Srbiji iz dana u dan raste. U Sloveniji zbog velike potražnje uskoro pocinju sa certificiranjem, a i u ostalim zemljama bivše Jugoslavije Makedoniji i Crnoj Gori, takoder vlada Interesovanje Uporedo sa certificiranjem firmi u oblasti prehrambene, farmaceutske i drugih industrija, u Agenciji za certificiranje halal kval .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.