INFOBIRO: Publikacije
LUTKARI IZ VATIKANA

FERAL TRIBUNE,

Papa nije zaslužio da mu netko omalovažava objektivnu težinu bolesti i tješi ga nerealnim prognozama. Uostalom, lijecnicki bilteni podcjenjuju informirane i obrazovane slušatelje i gledatelje vijesti. Želi li sam Papa tako neš-to? Je li to njegova želja da se pokaže za prozorom, da ga svijet vidi i da vjeruje kako je i nakon ovog sedmog po redu hitnog kirurškog zahvata na putu oporavka i zdravlja?

LUTKARI IZ VATIKANA

Autori: ANNA MARIA GRUNFELDER

Kad se devedesetih godina papi Ivanu Pavlu II. zdravstveno stanje naglo dramaticno pogoršavalo, svijet mu je iskazivao i suosjecanje i divljenje: zbog samozatajnog nastavka dnevnih obaveza i zbog jake volje kojom je Papa prevladavao fizicke prepreke. Papa Ivan Pavao II. osmislio je svoju bolest, prihvativši je kao šansu da se solidarizira sa svim patnicima ovoga svijeta. Uvjerljiva je bila – do odredene granice – Papina namjera da svjedoci za dostojanstvo bolesna i onemocala covjeka. Cak se mogl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.