12.11.2004
Mitološka dimenzija becke kuhinje, ako ništa drugo, opravdava tvrdnju da u zemlji što su je umovi epoha nekoc tako lucidno krstili “tamnicom naroda” nije baš svaka sitnica bila toliko bljutava i otrovna. Uostalom, po mom skrušenom mišljenju "tafelspitz" i "kajzeršmarn" možda prije zaslužuju beatifikaciju negoli mnogi izdanci dicnih carskih i kraljevskih loza
ODAKLE JE BEČKI ODREZAK?
Autori:
DARKO VUKOREPA
Boris Peric (1966., Varaždin), pisac ("Sezona stakla", "Groblje bezimenih"...), književni prevoditelj (Hermann Hesse, Arthur Schnitzler, Gabriel Loidolt, Thomas Bernhard...) i novinar, posljednjih godina zaposlen kao direktor Kontaktnog ureda grada Beca u Zagrebu, upravo je - u izdanju zagrebacke Naklade Meandar – objavio zbirku kulinarskih mitova i legendi, ali i konkretnih recepata pod nazivom "Price iz becke kuhinje". "Ne razmišljam previše o plasmanu knjige na austrijsko tržište, jer cemu pr .....
Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti
ovdje.