INFOBIRO: Publikacije
SPLAČINE NA DASKAMA

FERAL TRIBUNE,

U predstavi "Fric i pjevacica" Srbin je okarakteriziran kao ljigavac, izdajica i špijun, i zove se Amfilohije Hadžikarakuršumlic, žene se prezivaju gospoda Sereškenji i Šrot, a Romkinje su po naravi stvari – radodajke. Predstava "Hercegovci za volanom" utoliko je gora od prethodne jer se radi o još prizemnijem humoru, glumi koja je prelazila u najgoru karikaturu i opcim mjestima "bijelih carapa"

SPLAČINE NA DASKAMA

Autori: BOJAN MUNJIN

Sjaj glumacke družine Histrioni o kojoj su s toliko žara pisali Veselko Tenžera, Igor Mandic i Željko Falout – davno je ugasnuo. Histrioni vec dugo nisu grupa entuzijasta i teatar koji obvezuje virusima strasti, niti živo kazalište koje raduje: u zadnjih petnaestak godina, sa svojim Domagojadama, Krležijadama i Historijadama, oni su se srozali na nivo malogradanskog humora, etno-nacionalistickih stereotipa, loših viceva i jeftine glume. Zašto je to tako, pitanje je koje seže u vlažne meandre stv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.