INFOBIRO: Publikacije
OTVARANJE MIROVINSKOG FRONTA

FERAL TRIBUNE,

Kada je 1465 hrvatskih poduzeca ušlo u pretvorbu, dio njihovih dionica odvojen je za potrebe tadašnjih republickih fondova mirovinskog i invalidskog osiguranja. U fondove su prebacene dionice u vrijednosti od cak 3,8 milijardi ondašnjih DEM. U stecaj su ubrzo otišla 173 poduzeca s tog popisa, pa je i portfelj umanjen za 232 milijuna DEM. Kada je Mirovinski prenosio dionice na upravljanje HFP-u, vrijedile su 1,05 milijardi DEM.

OTVARANJE MIROVINSKOG FRONTA

Autori: VEDRAN MARJANOVIĆ

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vladimir Jordan najavio je Feralovu novinaru u srijedu 21. rujna kako ce od svog koalicijskog partnera Ive Sanadera zatražiti nadoknadu štete koja je Mirovinskom fondu, posredno i samim umirovljenicima, nanesena kriminalnim vodenjem vlasnickog portfelja bivšeg Republickog fonda mirovinskog osiguranja u hrvatskim poduzecima. Toj, nesumnjivo još jednoj tamnoj strani pretvorbe i privatizacije, policija, Državno odvjetništvo i sudstvo nisu posvetili dužnu p .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.