INFOBIRO: Publikacije
MUP RS pronašao "zaštićenog svjedoka"!?

REPORTER,

Iz MUP-a RS obavestili su nas da imaju izjavu coveka koji tvrdi da je ucestvovao u ubijanju u Kravici i da je ukazao na još neke pocinioce. Usledio je zatim transfer te osobe u Sarajevo, da bi nakon njegove izjave, bio izdat nalog za hapšenje devet lica", objaš- njava izvor "NR" iz Tužilaštva BiH. Za tu osobu vec je od Veca za ratne zlocine u Sudu BiH zatražen status zašticenog svedoka i ocekuje se da on bude "sigurno odobren"

MUP RS pronašao "zaštićenog svjedoka"!?

Autori: SLOBODAN DURMANOVIĆ

Prošle sedmice Tužilaštvo BiH produžilo je pritvor devetorici što bivših, što aktivnih policajaca RS, osumnjicenih da su ucestvovali u ubijanju muslimanskih zarobljenika u Kravici, 13. i 14. jula 1995, nakon zauzimanja Srebrenice: Milošu Stuparu, Brani Džinicu, Milenku Trifunovicu, Slobodanu Jakovljevicu, Aleksandru Radovanovic u, Petru Mitrovicu, Mladinu Stevanovic u, Veliboru Maksimovicu i Dragiši ivanovicu. Svi su, kako je vec ranije saopšteno, osumnjiceni za krivicno delo genocida po clanu 1 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.