INFOBIRO: Publikacije
MOTIKA ZA DUŠU I POMIDORE

FERAL TRIBUNE,

“Tu na ovoj površini nalaze se stariji ljudi, oko 70 godina i više, umirovljenici koji ne znaju što ce sa sobom, onda dodu ovamo, uzmu motiku, tu nema ideologije, nema politike, nema ogovaranja, nema spletkarenja, nema ništa što je zlo, nego se malo zabavljate, fizicki i psihicki rekreirate, jednostavno, to vam je odmor za dušu”

MOTIKA ZA DUŠU I POMIDORE

Autori: TATJANA GROMAČA

U Puli, u dijelu grada gdje završava gusto naselje betonskih nebodera i pocinje more, tocno ispod nanizanih neboderskih grozdova, prostire se velika površina crvene zemlje. Površina nije prazna, na njoj usputni prolaznik može vidjeti poprilican broj ljudi kako, prignuti, nešto rade. Ako se malo zaustavi i približi tom polju, prolaznik ce ugledati još nešto – maštovito ogradene parcele i male “vrtne” kucice sagradene od svakojakog otpada (karoserije starih automobila, komadi lima, stari tepisi, t .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.