INFOBIRO: Publikacije
sloboda pritiska

FERAL TRIBUNE,

Sad kad više nema vanrednog stanja, medijsko pitanje nije hoce li se Nacional, Identitet ili ostale slicne fašisticko-nacionalisticko-šovinisticke novine ponovo pojaviti u nekom novom paramecijumskom obliku, vec hoce li se srpski medijski prostor uljuditi; zar posle svega ponovo da citamo price o Hrvatima kao “genocidnom narodu”, o Miloševicu kao heroju, ili o Šešelju koji je “žrtvovao sebe da bi sve nas spasao”?

sloboda pritiska

Autori: PETAR LUKOVIĆ

Vest da je u Srbiji 22. aprila ukinuto vanredno stanje, uvedeno 12. marta nakon ubistva premijera Zorana Ðindica, teško da bi se mogla nazvati neocekivanom: masovna policijska akcija “Sablja” tokom koje je privedeno preko deset tisuca lica, a protiv 3200 gradana podneto oko 3.700 prijava – govori da je za cetrdeset dana Srbija podvrgnuta nezapamcenom hirurškom rezu u cilju uklanjanja malignog tkiva stvorenog pod bolesnim režimom Slobodana Miloševica; brak izmedu kriminalaca, ratnih zlocinaca, kv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.