INFOBIRO: Publikacije
ZAVJERA DINOSAURUSA

FERAL TRIBUNE,

Nemam apsolutno nikakve veze s Bijelom knjigom. Sam tekst pripremila je tadašnja partijska strucna služba i ja sam dobio gotov tekst, kao što su ga dobili i mnogi drugi. Moja veza s Bijelom knjigom je, eventualno, ta što sam je branio onoga trena kada su oko nje nastupili sporovi i prijepori ??Vec 1985. bio sam uvjeren da srljamo u gradanski rat, a prevario sam se u samo dvije stvari. Prvo, rat sam ocekivao vec 1987. ili 1988.

ZAVJERA DINOSAURUSA

Autori: MILJENKO JERGOVIĆ

Nekad, vec davno, pocetkom osamdesetih, bili ste jedan od citanijih i referentnijih hrvatskih pisaca. Zašto ste nakon toga prestali objavljivati? - Mene su prestali objavljivati. Nisam prestao pisati, doma imam gomilu rukopisa spremnih za objavljivanje i nudio sam ih mnogima, ali eto nisam bio pisac cije bi knjige trebalo tiskati. * Što je, po vašem sudu, bio razlog tome? - Postoji nekoliko razloga. Ne znam sjecate li se vremena kada sam postao tajnik Društva književnika Hrvatske. Tada sam v .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.