INFOBIRO: Publikacije
SAMOBORSKI POUČAK

FERAL TRIBUNE,

Gotovo cetvrtina od 41 posto biraca koji su na ovogodišnjim parlamentarnim izborima glasali za koaliciju SDP-HSLS za to se odlucila ne zato što bi bili trajni biraci SDP-a ili HSLS-a, nego zato što su u toj koaliciji prepoznali najsigurnijeg jamca da ce doci do smjene HDZ-ove vlasti * Dvadesetak posto sada vec bivšeg HDZ-ovog birackog tijela u ovom trenutku luta uglavnom izmedu DC-a, HSLS-a, HSS-a i HNS-a * Dr. Nenad Zakošek:

SAMOBORSKI POUČAK

Autori: ZORAN DASKALOVIĆ

U ovom politickom trenutku – kada vladajuci SDP i HSLS gotovo kukaju da sjedenje za kormilom vlasti ne predstavlja politicku prednost – uspostavlja se, kako to obrazlaže i naš sugovornik, dr. Nenad Zakošek, sa zagrebackog Fakulteta politickih znanosti, tzv. treci stranacki sustav, u kojemu ce se ravnomjernije rasporediti odnos snaga medu pojedinim politickim strankama. Na temelju istraživanja u kojemu i sam sudjeluje, a koje je provedeno tijekom ovogodišnjih parlamentarnih izbora i ciji podaci j .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.