INFOBIRO: Publikacije
REVOLUCIJA KOJA PEČE

FERAL TRIBUNE,

Nikakvo oružje za masovno uništavanje nije upotrijebljeno, nema fanaticnih bombaša samoubojica, gotovo nijedan naftni izvor nije zapaljen, nije bilo clanova Republikanske garde koji fanaticno brane Bagdad. Irak se poput tigra od papira samo urušio pod pritiskom SAD-a. Nije li taj vojni “trijumf” konacni dokaz cinjenice da je suprotstavljanje ratu bilo opravdano, da Irak nije bio prijetnja SAD-u?

REVOLUCIJA KOJA PEČE

Autori: SLAVOJ ŽIŽEK

U ocekivanju americkog napada na Irak svi smo se pribojavali katastroficnog rezultata: ekološke katastrofe golemih razmjera, velikih americkih žrtava, novoga žestokog teroristickog napada na Zapad... Tako smo svi, šutke, prihvatili americko gledište. Sada, kad je rat tako brzo završio (poput reprize Zaljevskog rata iz 1991.) i kad se Sadamov režim tako brzo raspao, osjeca se sveopci uzdah olakšanja, cak i medu mnogim kriticarima americke politike. Može se pretpostaviti da su Sjedinjene Države na .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.