INFOBIRO: Publikacije
Američki baćuška

FERAL TRIBUNE,

Što ako je Amerikanac kojeg bi se odbilo izruciti u Haag pocinio zlocin u Hrvatskoj? Mora li ona i onda slegnuti ramenima i reci kako ubijanje njezinih gradana i nije tako strašna stvar? Zašto onda Amerikanci ne oslobode ubojicu americkog policajca Zvonka Bušica i tako pokažu da ne stvaraju novu doktrinu "ogranicenog suvereniteta"?

Američki baćuška

Autori: MARINKO ČULIĆ

Znate li tko u posljednje vrijeme najviše gura Hrvatsku u približavanje Evropskoj Uniji, pitao me ovih dana jedan evropski diplomat, operativac u važnoj medunarodnoj organizaciji, uz jedva primjetni ironicni osmijeh. Vjerojatno Njemacka i Austrija, rekoh. Da, i oni, uzvratio je, ali to je stara stvar. Novo je da to sada najviše cine Sjedinjene Države. Nije to dalje komentirao, ali onaj osmijeh u kutu usana ostavio je. Zapravo se tu i nema što komentirati. U vrijeme najvecih americkih pritisaka n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.