INFOBIRO: Publikacije
Orgije sa Svevišnjim

FERAL TRIBUNE,

Oni koji se groze seksualnih pasusa u jednom romanu, zapravo su lažni moralisti, cistunci uvijek brzi za represiju i lomacu. Bijeg u crkvu nece pomoci, jer i ondje se odvija nešto od “eroticne orgije” s Bogom, kao što u indijskoj erotskoj mitologiji Bog silazi medu cobanice, i dok krave pasu, posvuda u šiblju i šumarcima, “jebe njih hiljadu odjednom”

Orgije sa Svevišnjim

Autori: MIRKO KOVAČ

Književni znalci, ponajprije pisci koji ne cekaju da im teoreticari i esejisti objašnjavaju njihove vlastite postupke, gotovo bez dvojbi isticu da je erotsko skliska zemlja proznog ili poetskog djela; u njoj se lako može zaglibiti u vulgarnost ili moraliziranje, a dovoljan je samo jedan pasus u kojemu se opisuje spoj ljubavnika i inzistira na ševi, pa da se umjetnik razotkrije i pokaže svoje umijece i svoj alat, bilo kao covjek od stila i zanata, bilo kao onaj koji ne mari za gladenje seksualnih .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.