INFOBIRO: Publikacije
MUŠKI O LJUBAVI

FERAL TRIBUNE,

“Otac moje kceri” tužna je knjiga, ali ako te netko bude sa strane gledao dok je citaš vidjet ce te kako se smiješ. Nema tu mjesta suzama, kao ni u strašnom Vajdinom filmu “Bez anestezije”, a ako postoje ženske knjige o ljubavi, ženska videnja braka i roditeljstva, tada je ovo izrazito muška knjiga na istu temu i teško mi je uopce sjetiti se muškije knjige o ljubavi (tocnije bi bilo reci neljubavi)

MUŠKI O LJUBAVI

Autori: MILJENKO JERGOVIĆ

“konacari”: Napisani i objavljeni usred rata, govorili su o svijetu rata, ništa u njima nije bilo osim rata za kojeg se nije znalo hoce li ikada završiti, i bili su knjiga ciste radosti, mekanog humora bez imalo crnine, i lakoce života u kojemu su svaka stvar, svako dijete i svaki covjek zašticeni kao u kakvom skautskom evandelju. Drugi roman, “Otac moje kceri”, koji je u rukopisu nosio podnaslov “druga knjiga Konacara”, ali je od njega Velickovic na kraju odustao, dogada se poslije rata kao obi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.