INFOBIRO: Publikacije
REFIKOV DUNAVSKI POUČAK

FERAL TRIBUNE,

Skele su u današnjem razvijenom svijetu prilicno rijetka stvar, ali dunavska skela kod Ottensheima, na sjeveru Austrije, ne bi nam uopce bila zanimljiva da na njoj ne radi Refik iz Jajca. Radi i razmišlja o protocnosti vremena i Dunava: “Kako se ova skela sporo krece, cini ti se da se i sve drugo u životu dešava isto tako sporo. Cijeli dan samo zakaci, otkaci tu skelu. I cini ti se da dan traje duplo duže”

REFIKOV DUNAVSKI POUČAK

Autori: TATJANA GROMAČA

U Ottensheimu, “slatko” uredenom selu na sjeveru Austrije, gdje je svaka kuca drugacije boje, ima jedna skela koja vozi preko Dunava. Ovdje to dode kao neka turisticka atrakcija – skele su ocito u današnjem razvijenom svijetu dosta rijetka stvar, a ako ih i ima, onda su vjerojatno na onim mjestima prema kojima normalan turist i nema nekih “osvajackih” ambicija. Istina, voze se ovom skelom i manje zamjetljivi vlasnici idilicnih lokala, seoskoturistickih dobara s drvenim kucicama i uredno podšišan .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.