INFOBIRO: Publikacije
KOGA VODNJAN NOSI

FERAL TRIBUNE,

"Dignano, Dignano, che bella città.” Pjesma banda “Popeye” opisuje stanje u Vodnjanu gdje se preko jednolicne ili sive stvarnosti prelijeva orijentalna nijansa i gdje je sada droga dosta jaka. A Romi? “Nije baš da smetaju, ali smetaju.” Svi koji dodu ovamo, možda bi se malo više trebali prilagoditi, ne samo tupiti svoje, kaže omladinac iz banda “Popeye”

KOGA VODNJAN NOSI

Autori: TATJANA GROMAČA

Na ulazu u glavnu ulicu u Vodnjanu, gradicu nekoliko kilometara udaljenom od Pule, sjedio je jedan covjek s tamnim naocalama. Do nogu mu limenka piva, a odmah uz njega dugacka rampa koja automobilima brani ulazak u ulicu. To je zbog toga što se te veceri u Vodnjanu održavao MIK, glazbeni festival melodija Istre i Kvarnera. Na glavnom trgu vec je postavljena pozornica i zeleni nizovi plasticnih stolaca. Covjek kraj rampe savjesno se prihvatio posla – podiže je samo kad ocijeni da je neki gradanin .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.