INFOBIRO: Publikacije
Sanaderova šovinistička metla

FERAL TRIBUNE,

Sanader je u proljece 1991. godine iz splitskoga kazališta najurio 14 ljudi pod izgovorom da se radi o tehnološkom višku, a rijec je zapravo bila o osobama koje su po nacionalnosti Srbi ili “nepocudni” Hrvati. Uz to, sadašnji celnik HDZ-a i na druge je nacine šikanirao osobe s “nepocudnim” imenima, smanjivanjem place i premještanjem na lošija radna mjesta, a na upite zašto to cini, odgovarao je: “Takva su vremena”

Sanaderova šovinistička metla

Autori: VLADIMIR MATIJANIĆ

Ivo Sanader, aktualni prvi covjek HDZ-a, prije dvanaest godina obavio je cistku u splitskome HNK, u kojoj su uglavnom stradale osobe srpske nacionalnosti i Hrvati koji mu nisu bili po volji. Sam Sanader u nekim razgovorima cak nije ni krio da je kod dijela prekobrojnih sporna jedino njihova nacionalnost. Cistka je napravljena u administraciji, medu tehnickim i pomocnim osobljem, dok umjetnicki dio nije stradao na taj nacin, premda su neki istaknuti umjetnici, poput Lorisa Voltolinija, sadašnjeg .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.