INFOBIRO: Publikacije
PROCES SMIJEHA I ZABORAVA

FERAL TRIBUNE,

Neki od svjedoka na sudenju za zlocin u Paulinu Dvoru u prosincu 1991., kad je ubijeno 19 civila, 18 Srba i jedan Madar, cak se i ne sjecaju da su bili pripadnici Hrvatske vojske. Svjedok Bobeta, bivši pripadnik saniteta, rekao je o uklanjanju leševa: “Pa tovarili smo ljude, ako se oni tako mogu nazvati!”

PROCES SMIJEHA I ZABORAVA

Autori: DRAGO HEDL

Da je u Haagu rekao ono što je na sudenju optuženima za ratni zlocin u Paulinu Dvoru pred Županijskim sudom u Osijeku izjavio jedan od svjedoka, Darko Bobeta, ozbiljno bi konkurirao onom što je prije nekoliko mjeseci, izazivajuci zgražanje i gnušanje, rekao Slobodan Miloševic. Nekadašnji je srpski vožd svjedoku kojemu su obje noge amputirane pred Haškim sudom porucio kako su u laži kratke noge. Kad je Dragan Poljak, sudac Županijskog suda u Osijeku, koji vodi sudenje protiv Nikole Ivankovica i E .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.