INFOBIRO: Publikacije
SILOVANJE JADRANA

FERAL TRIBUNE,

“Izvoz ruske nafte preko Omišlja trebao bi Hrvatskoj godišnje donositi oko 80 milijuna dolara dobiti. No taj posao donosi brojne opasnosti, osobito s balastnim vodama koje ce tankeri izbacivati. Tankere valja zaustavljati kod Otranta, a da bi se sprijecila ekološka katastrofa, Hrvatska mora što prije donijeti zakonske norme kojima ce se regulirati ispuštanje balastnih voda”

SILOVANJE JADRANA

Autori: LUKO BRAILO

“Ako Hrvatska uskoro ne izradi pravilnik o obveznom postupanju s balastnim vodama za brodove koji uplovljavaju u hrvatske luke, Jadranu prijete velike opasnosti. To se posebno odnosi na najavu uplovljavanja velikih tankera u Omišalj, na otoku Krku, odakle se planira izvoz ruske nafte u golemim kolicinama. To je, naravno, dobar posao za Hrvatsku i to bi trebao biti veliki iskorak za gospodarstvo, no taj posao donosi brojne rizike i probleme, osobito s balastnim vodama, i s time se valja ozbiljno .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.