INFOBIRO: Publikacije
LJETOVANJE SA STROJEVIMA

FERAL TRIBUNE,

Porecka riva ne zapanjuje kolicinom gostiju koji omamljeni hranom bauljaju od restorana do obale pa natrag, nego gomilom zadivljujuce bedastih sprava i nazovi zabavnih parkova postavljenih na tu utabanu turisticku slonovu stazu. Gazde s licima uspavanih buldoga cuce pokraj svojih cudesnih strojeva cekajuci da zaneseni turist pljune koju kunu i na njihov “jedan dir”

LJETOVANJE SA STROJEVIMA

Autori: TATJANA GROMAČA

Usred turisticke sezone, dok u hrvatskom pucanstvu još tinja nada da cemo ubrati koju kintu od tercijarnih djelatnosti koje, mobilizirane, drže na nišanu cijeli taj golemi turisticki val što prijeti da razori sve pred sobom, valja baciti oko na zapadnu obalu Istre. Tamo, u polusamozatajnoj bujnosti, raste i cvjeta gradic još iz davnina prozvan turistickom mekom. Onaj tko u predvecerje prošeta njegovim ulicama, ostat ce zapanjen, ne kolicinom gostiju koji omamljeni hranom bauljaju od restorana do .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.