INFOBIRO: Publikacije
GODINA PROPUŠTENIH PRILIKA

FERAL TRIBUNE,

Krajnje žrtve mjera koje su donesene u ime “borbe protiv terora” jesu - sami Amerikanci. Vlada SAD-a je ta koja djelotvorno manipulira dogadajima od 11. rujna, kako bi bolje provela vlastitu politiku. Nije svijet ono što se zadnjih mjeseci uspješno mijenja, vec je to politicki smjer SAD-a. Jednostavna mentalna vježba: Zamislite samo gdje bi predsjednik Bush bio bez 11. rujna?

GODINA PROPUŠTENIH PRILIKA

Autori: SLAVOJ ŽIŽEK

Na veliko nezadovoljstvo mnogih ljevicara, SAD su ipak imale odredeni moralni ugled nakon 1990.: pobjeda u hladnom ratu je takoder bila i moralna pobjeda – barem u tome što je razotkrila bijedu i unutarnju korupciju komunistickih režima. Dan 11. rujna 2001. dodatno je pridonio tom moralnom ugledu: SAD su se po prvi puta našle u ulozi žrtve, podnoseci ogromne ljudske patnje koje se mogu usporediti s ljudskim katastrofama u zemljama Treceg svijeta. Godinu dana kasnije taj moralni ugled je potrošen .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.