INFOBIRO: Publikacije
Naftovod smrti

FERAL TRIBUNE,

Anna Politkovskaja: Tschetschenien. Die Wahrheit über den Krieg / Cecenija. Istina o ratu. Predgovor: Dirk Sager. DuMont, Köln 2003. 336 str., crno-bijele fotografije. Meki uvez, 13,5x21 cm. ISBN 3-8321-7832-5. 16,90 eura. Design Groothuis, Lohfert, Hamburg. Izvorno izdanje: Vtoraja Cecenskaja, Saharov, Moskva. Prijevod na njemacki: H. Umbreit i U. Zemme.

Naftovod smrti

Autori: NENAD POPOVIĆ

Novinarka moskovske Nove gazete, rodena 1958., najbolji je poznavalac prilika u Ceceniji. Od pocetka Drugoga cecenskog rata ondje svakog mjeseca provodi po nekoliko dana. Njezini izvještaji su tako strašni i sramotni za rusku vojsku, policijske službe i samog Putina, da biva cesto hapšena i neprestano terorizirana prijetnjama smrcu. U knjizi donosi izbor reportaža, interviewa i analiza dugogodišnjega genocidnog progona naroda od samo milijun stanovnika koji ima nesrecu da živi na podrucju prebog .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.