INFOBIRO: Publikacije
STAND-BY DEGAŽMAN

FERAL TRIBUNE,

Umjesto da se nagodi sa dvadesetak radnika koje je otpustila izmedu srpnja 2003. i prosinca prošle godine, Uprava Croatia banke upustila se u sudske procese, koji bi je mogli koštati desetak milijuna kuna, a i teškog narušavanja poslovnog ugleda. No, za danas vec bivšu upravu Croatia banke ocito je bilo važnije ukloniti iz upravljacke strukture pojedine pripadnike menadžmenta, nego brinuti o imidžu banke u državnom vlasništvu.

STAND-BY DEGAŽMAN

Autori: VEDRAN MARJANOVIĆ

Iako nipošto jedini takav primjer u bližoj povijesti hrvatskog bankarstva i uredovanja državne administracije, osam godina stara sanacija Croatia banke pravo je vrelo epizoda o sunovratu ovdašnje pravne države. To vrelo, kako pokazuju i nedavne sudske odluke o odštetama koje Croatia banka ima isplatiti nekolicini svojih otpuštenih radnika, nikako da presuši, uz osobito zalaganje Vlade i ostalih javnih tijela koja su ukljucena u raspetljavanje ovog vlasnicko-financijskog klupka. Umjesto da se na .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.