INFOBIRO: Publikacije
KRUHA I PRAZNIKA RADA

FERAL TRIBUNE,

Umjesto omrznutog Marxova postulata po kojemu "rad oslobada covjeka// u našoj maloj zemlji vrijedi domaca deviza: Covjek se oslobada od rada! Pod tom je parolom od mrske trudbenicke obveze oslobodeno oko 250 tisuca Ijudi. Kako da obilježe Praznik rada oni koji ne rade, tj. otpušteni su, tj. bili su tehnološki višak, tj. cuce na burzi rada, tj. njihove su tvornice pripale drugima, tj. nekim tajkunima?

KRUHA I PRAZNIKA RADA

Autori: HENI ERCEG

Bio je na kraju krajeva i Prvi maj Praznik rada. Nekako neobican, kišan, bez sunca, prohladan, a i bez onih prelijepih cvjetova crvenih makova što su obilježavali prve majeve našeg djetinjstva. I ma koliko to bilo paradoksalno jer covjek bi, da je pravde, sigurno više volio ljencariti i uživati u neradu Praznik rada je, kao i svih ranijih godina, u citavom svijetu obilježen s radošcu. Ljudi su, naime, unatoc svojim snovima o dokolici, ipak odavno shvatili vrijednost rada i ne samo u materijalnom .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.