INFOBIRO: Publikacije
DRUGA RIJEKA

FERAL TRIBUNE,

Kljucna rijec je "art&clubing" što znaci da u prepoznatljivom prostoru okupljanja (u Ulici Ivana Zajca broj 20 i na drugim mjestima), na primjer, "Prostor Plus" izvede plesnu predstavu, "Filmaktiv" za tu priliku napravi video program, "Drugo more" organizira razgovore na temu i popratni štimung, a "Katapult" organizira promociju knjiga mladih autora. Ukratko, rijecki anarhizam je vježbanje revolucije do koje nikada nece doci:

DRUGA RIJEKA

Autori: BOJAN MUNJIN

Za razliku od zagrebackih alternativaca koji jedva drže glavu nad vodom u borbi s gradonacelnikom Bandicem za prostor, novac i dostojanstvo, rijecka nezavisna scena cini se djeluje u podnošljivom okruženju mediteranskog šarma i prijateljski raspoložene gradske administracije. Dok se nevladine udruge širom Hrvatske uglavnom seljakaju po prostorima nešto vecim od smocnice i nešto manjim od podstanarske garsonijere, trenutno dobar znak za rijecke kulturnjacke i aktivisticke udruge predstavlja vijes .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.