INFOBIRO: Publikacije
ŠMINKANJE NEVERGREENA

FERAL TRIBUNE,

Ako zanemarimo ranosrednjovjekovni pogled na kulturnu politiku Hrvatske stranke prava koja se svodi na "ukljucivanje tradicionalnih vrijednosti hrvatske uljudbe u svakodnevni život", ili prakticno polupismeni slogan koalicije HSLS-HSS koji u kulturi glasi "ostati svoj u svome", onda nam ostaju samo goli rezultati HDZ-ove vladavine i Strategija razvoja kulture iz 2001. koju kao neki evergreen izbalansirano ponavljaju SDP i HNS.

ŠMINKANJE NEVERGREENA

Autori: BOJAN MUNJIN

Volite li više crnu komediju, tragediju sa smiješnim završetkom ili nešto trece? Predizborno prepucavanje politickih stranaka oko buduce kulturne politike u kojem se - uz rat suhih brojki i gomilu opcih mjesta - ne zna gdje pocinju vizije jednih a završavaju promašaji drugih, govori o tome da nije jasno trebamo li odmah poceti plakati, smijati se ili ostati zbunjeni kao i uvijek. Otužna je vec cinjenica da se domaca kultura konstantno nalazi na repu partijskih programa i da administriranje u stv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.