INFOBIRO: Publikacije
SVEVIŠNJE GANGLIJE

FERAL TRIBUNE,

Nadom spašeni? Teolozi ne moraju sve potvrdivati što dolazi iz Rima i samo zato što proizlazi iz papinih usta. Malo bolje osluhnuti ljudska iskustva i praksu, eh, to bi bilo stvarno nešto novo i poticajno i za crkvene ucitelje! Na staru izreku: "Pomozi si sam, pa ce Ti Bog pomoci", cinik ce reci: "Pomozi si sam, jer Ti dragi Bog nece (znati) pomoci!"

SVEVIŠNJE GANGLIJE

Autori: ANNA MARIA GRUNFELDER

Vjerojatno ni sam papa ne vjeruje da ce njegova anatema nad "znanošcu bez Boga", tj. druga njegova doktrinalna enciklika, "Spe salvi - Nadom spašeni!" poluciti promjenu paradigmu i vratiti dogmatizam, biblicizam i crkveni tradicionalizam. Ne, papa se pridružio sve brojnijem zboru znanstvenika, tehnicke inteligencije, mislioca koji su svjesni da je tehnicko vladanje prirodom jamstvo za humanost i humaniziranje ljudske vrste, pa cak i samo njezin opstanak. Papin usrdni apel svijetu i znanosti da b .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.