INFOBIRO: Publikacije
IME ŽENE

FERAL TRIBUNE,

Nisu posve u krivu one žene koje drže da bi se placeni status majki-odgajateljica za same žene mogao pretvoriti najprije u jednosmjernu, a potom i u slijepu ulicu: napuštajuci svoje radno mjesto, one bi ušle u socijalno osiguranu, profesionaliziranu djelatnost u obitelji. Ali to je ipak "radno mjesto na odredeno vrijeme"

IME ŽENE

Autori: ANNA MARIA GRUNFELDER

pisma citatelja i citateljki u dnevnim listovima vrte se oko malenoga broja uvijek istih tema, poput pobacaja ili demografske situacije. Izmedu tih tema je i (ne)uvodenje placenog statusa majki, pa se ljudi zalažu: a) da ga treba hitno uvesti, b) da je obecan i potreban iz raznih razloga, medu kojima je demografska situacija apsolutni hit; c) da radi domoljublja ne treba pitati za cijenu majcinstva, itd. Ideja placenog statusa majki-odgajateljica izaziva ekstremno suprotstavljene stavove: za je .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.