INFOBIRO: Publikacije
ZDRAVO MARIJO

FERAL TRIBUNE,

Bozanicevo tumacenje, više nego ono Ivana Pavla Drugog, bliže je duhovnome stanju dekristijaniziranog, postmodernog Europljanina: onoga koji nije kadar prihvatiti vjerske istine poput “Kraljice neba”, jer su predaleke od realnih povijesnih iskustava. Je li oholost priznati da je blagdan “Velike Gospe” pretežak, prelijep, eh, da bi bio stvaran?

ZDRAVO MARIJO

Autori: ANNA MARIA GRUNFELDER

cini mi se da su vjernici na ovogodišnji blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije molili usrdnije nego ikada – zbog svojih osobnih briga i tjeskoba, kao i pod pritiskom mogucih kataklizmi. Iako su kraljevi i kraljice iznevjerili i prevarili svoje podanike i potrošili svoj autoritet, “Kraljica neba” je ostala mocna odvjetnica i najpouzdanija nada potlacenih, ugnjetavanih i malenih, potrebitih svekolike pomoci. Veliki broj hodocasnika, koji se toga dana slijeva u marijanska svetišta, mogao bi utje .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.