INFOBIRO: Publikacije
DISKRETNI ŠARM SUVERENITETA

FERAL TRIBUNE,

Nakon Newsweekova otkrica u kojem se tvrdi da su SAD preko CIA-e bile detaljno upoznate sa zbivanjima prije, tijekom i nakon hrvatske vojne akcije Oluja, Feral donosi integralnu verziju teksta svoga reportera, iz sijecnja 1995., o tajnoj americkoj vojnoj bazi na Bracu s cijeg su aerodroma polijetale špijunske bespilotne letjelice "Predator"

DISKRETNI ŠARM SUVERENITETA

Autori: PETAR DORIĆ

Posljednjih dana medu mještanima otoka Braca kola samo jedna prica: na tamošnjem aerodromu, izgradenom za civilne potrebe, uspostavlja se americka vojna baza! Ne spominje se ni UNPROFOR, ni NATO, nikakvi ratni brodovi ili avioni nisu primijeceni, ali ljudi tvrde kako se americki vojnici nalaze na otoku. Službenih informacija nema, mediji šute, no otokom prica ipak ide. Mještani naime upiru prstom na aerodrom i oštru kontrolu svih prilaza podrucju oko njega. Ljute se što ne mogu doci do maslina k .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.