INFOBIRO: Publikacije
OBRAZ U PARTERU

FERAL TRIBUNE,

Što je uljudba? Odlazak Franje Tudmana na koncert prigodom proslave 190. obljetnice osnutka Židovske opcine u Zagrebu? Ili bi, pak, to bila njegova inicijativa da se u uredenom Jasenovcu iskreno, bez vrludanja u povijesne špekulacije, poklonimo djedovima, bakama, ocevima, majkama, braci i sestrama sadašnjih Židova, kojih se tu i tamo nade u tom milijunskom gradu?

OBRAZ U PARTERU

Autori: LUKA VINCETIĆ

Uoci proslave 190. obljetnice osnutka Židovske opcine u Zagrebu, na konferenciji za tisak bilo je receno, a tome valja vjerovati, da za izgradnju nove sinagoge u Praškoj ulici gdje se nekad nalazila židovska bogomolja, koju su za NDH srušili ustaše, "nema financijske mogucnosti ni Židovska opcina u Zagrebu ni svjetsko židovstvo". Iako je svaka sinagoga u židovskom životu jezgra svih odnosa, planira se, dalje je receno, "izgraditi multikulturalni i multifunkcionalni centar i židovski muzej, kao s .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.