INFOBIRO: Publikacije
PAMET JE ZLOČIN

FERAL TRIBUNE,

U gubljenju stvarnoga božicnog promicanja covjekoljublja nije ni cudno da smo se u "katolickoj Hrvatskoj", kakvu je nedavno javno promovirao predsjednik, našli tu gdje jesmo: u državi koja po vec davno videnim plicacima gradi svoj sjaj. Kakva je uopce perspektiva Crkve kad je državni poglavar na skupu svoje stranke, iz svoje tzv. kršcanske civilizacije, gotovo sve pametno u Hrvatskoj proglasio neprijateljima države?

PAMET JE ZLOČIN

Autori: LUKA VINCETIĆ

Oko kršcanskog Božica splela se mnoga "naiva" - od one da se sve zna o povijesnom Isusu pa do toga da je "najcišce srce" ono poput srca židovskog pastira koji se s kolegama došao pokloniti novorodenom Isusu. Kršcanska poruka naravno trpi i to, ali to ne bi smjelo biti sve: Biblija, kad govori o Kristovu rodenju, pozna samo jednu istinu, a ta je u anticipaciji vec proslavljenoga i ocitovanog Krista u konkretnom svijetu, najvecma punog zemaljskih polubogova, bilo da se radi o novcarskom mentalitet .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.