INFOBIRO: Publikacije
TOP GUN

FERAL TRIBUNE,

U prici o americkoj snazi, moci i izdržljivosti, ispricanoj kroz šestodnevnu dramu mladog americkog pilota, nema mjesta za široke kadrove masovnog umiranja u zemlji gdje se taj "istinit dogadaj" zbio. Dvjesto tisuca ljudi tamo nije doživjelo da zbog njih poleti najmocnija svjetska eskadrila, niti je imalo srecu da im Radovan Karadžic garantira kako "nece ometati njihovo spašavanje"

TOP GUN

Autori: BORIS DEŽULOVIĆ

"Imamo ga!" Bila je ponoc i 49 minuta kada je u Bijeloj kuci predsjednik Bill Clinton primio kratku poruku od svoga savjetnika za nacionalnu sigurnost Tonyja Lakea: Kapetan Scott O'Grady pronaden je živ i zdrav! "Fantasticno!", odgovorio je predsjednik, da bi potom dodao: "Cini se da je taj momak cudo od covjeka!" "Gospodine predsjednice, s vašom dozvolom ili bez nje, ja moram popušiti cigaru", odvratio je Lake, ciji su živci posljednjih dana bili izuzetno napeti. "Dodite, zaboga, pridružite mi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.