INFOBIRO: Publikacije
MIMOHOD SUVIŠNIH PROLETERA

FERAL TRIBUNE,

"Zaposlenja su moj apsolutni prioritet", ponavljao je Jacques Chirac tijekom svoje uspješne predizborne kampanje. Slicne opaske mogle su se cuti i drugdje diljem Europe. Tako su, primjerice, visoki dužnosnici Bundesbanke u svojemu prošlogodišnjem izvještaju istaknuli kako je borba protiv nezaposlenosti "najveci izazov" s kojim se suceljava nacionalno gospodarstvo.

MIMOHOD SUVIŠNIH PROLETERA

Autori: IVICA H. BULJAN

* Prema podacima Državnog zavoda za zapošljavanje koncem travnja ove godine u Hrvatskoj je bilo evidentirano 238.520 nezaposlenih, što je 18 posto radno sposobnog stanovništva. Vecinu od njih (53 posto) cine žene. * Dvije trecine svih nezaposlenih u Hrvatskoj posjeduju kvalifikacije ili najmanje srednju strucnu spremu i mladi su od 40 godina. Mladi u dobi izmedu 19 i 25 godina cine oko 30 posto nezaposlenih, a sa onima do 30 godina starosti cine vecinu od preko 50 posto. * Godine 1990. u Hrvatsk .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.