INFOBIRO: Publikacije
PLIJENIT ĆU VAM AVIONE

FERAL TRIBUNE,

Ima li Croatia Records pravo objavljivati stare Azrine albume? Siniša Škarica, urednik u ovoj diskografskoj kuci, odgovara potvrdno: "Mi smo vlasnici materijala i možemo ih izdavati bez ikakvih ogranicenja. Branimir Štulic, pak, uzvraca: "Croatia Records je piratska firma... U Hrvatskoj je zapravo sve piratsko... Ali neka, neka se oni prave frajeri, plijenit cu vam avione i brodove po svijetu, samo vi mene i dalje kradite!"

PLIJENIT ĆU VAM AVIONE

Autori: PETAR DORIĆ

"... lutke od krvi bez trunke ideje ubice na cesti loša noc bježim iz grada oni dolaze kurvini sinovi..." Ove je stihove Branimir Johnny Štulic davne 1981. godine ispisao ondašnjoj "hegemoniji i imperijalizmu". Zato je Azrin trostruki koncertni album "Ravno do dna" mjesecima kasnio na tržište. Štulicu je u Jugotonu savjetovano da skine pjesmu-dvije, a objavi ostalih tridesetak. No, on to nije htio. Ploca je, medutim, ipak izišla, onako kako je autor to i zamislio, ali sa zakašnjenjem. Cetrnaest .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.