INFOBIRO: Publikacije
ZADANO MIŠLJENJE

FERAL TRIBUNE,

Beogradsko izdanje "Protokola sionskih mudraca", toga poznatog antisemitskog pamfleta, naišlo je na osudu srbijanske vlasti koja istodobno širi uvjerenje o postojanju nekakave zavjere židovskih intelektualaca protiv Srbije. Poruka je, zapravo, sljedeca: "Mi smo protiv, ali što možemo kad nas život demantira!"

ZADANO MIŠLJENJE

Autori: FILIP DAVID

Sredinom marta ove godine u Beogradu je, u izdanju jedne privatne izdavacke kuce, objavljen po zlu poznat antisemitski pamflet "Protokoli sionskih mudaca". Zanimljivije od pojave "Protokola sionskih mudraca" su reakcije koje prate ovaj pamflet. Službene srpske vlasti stavile su do znanja da ne stoje iza ovog nakladnickog posla. U to ime oglasio se ministar vjera priopcenjem "da štampanje i prodaja pamfleta 'Protokoli sionskih mudraca' mogu da izazovu nacionalnu i versku mržnju", ali napominjuci .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.