INFOBIRO: Publikacije
Sarajevo nije otvoren grad

DANI,

Ove godine, Udruženje Q obilježilo je Queer Festival postavljanjem billboarda po glavnom gradu BiH Poljubac, Razgovor? i Radoznalost te jinglovima na TV-u. Time se željela još jednom skrenuti pažnja na tabu pitanja i ponuditi pogled na istinu o razlicitostima. Nažalost, kako su aktivistice pojasnile, "zbog iskustva s prošlogodišnjeg Festivala" izbjegnuto je javno okupljanje "imajuci u vidu sigurnost dobronamjernih ljudi"

Sarajevo nije otvoren grad

Autori: BELMA BEĆIRBAŠIĆ

Udruženja Q nije kapituliralo pred klerofašistima, vec organi države pred nasiljem. Sjecam se da sam tog jutra hodala gradom s nevjericom: jesam li obucena kako treba, vidi li se na meni volim li muškarce, žene ili pak nešto trece, da li ce neko prepoznati da sam sinoc prisustvovala... izložbi? Bilo je to 25. septembra 2008., dan poslije otvaranja Prvog Queer Sarajevo Festivala. Vecer sam provela zatvorena u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti zajedno s kolegama i posjetiteljima dok nas .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.