INFOBIRO: Publikacije
GOSPODO , MOŽETE UĆI U KUPRES

FERAL TRIBUNE,

"Upravo zajednickim oslobadanjem Kupresa i našim pristankom da se HVO tamo razmjesti, stvoreni su uvjeti da se donekle vrati ponos hrvatskog naroda", istice general Mehmed Alagic, zapovjednik 7. korpusa Armije BiH, i dodaje: "Tek šest sati poslije mog upozorenja da je Kupres prazan i da ja stojim na rubovima, a da ne želim uci u grad, gospoda su se utrpala u kamione i ušla u grad"

GOSPODO , MOŽETE UĆI U KUPRES

Autori: PETAR DORIĆ

Bježana, jarane... Bježana! E, to ti je bilo na Kupresu. Bježali su cetnici, bježali im tenkovi pred našim pješacima, a dvije su se godine tu ukopavali. Sva su brda puna zemunica, ali su iz zemlje izašli i bježali", govori Sead Šuškic iz 7. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, dok Feralovim reporterima pokazuje sjeverni ulaz u Kupres. Tunel kroz Stožer, Velika Šuljaga, nova i stara Titova vila... prostori su iz kojih je istjeran 2. krajiški korpus srpskih postrojba. Ofenziva Armije BiH, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.